Print this page
Sunday, 17 April 2016 14:00

Anika Jaskova i Lukas Neumayer pobjednici ''Zaba Cup-a''

Written by 
Rate this item
(0 votes)

VINKOVICI-Anika Jaskova iz Slovačke kod tenisačica, Lukas Neumayer iz Austrije kod tenisača pobjednici su devetog  izdanja Zaba Cupa za uzrast do 14 godina koji se igrao pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke, a u odličnoj organizaciji Teniskog kluba ''Vinkovci''.

Slovakinja Jasikova imala je uspješan tjedan u Vinkovcima, te je na kraju stigla do naslova pobjednice.Kad se pogleda sami turnir najviše je imala problema u drugom kolu protiv igračice iz Slovenije Alee Bubek i taj je susret završio u tri seta, ostalo je sve išlo u dva seta kao i samo finale protiv druge nositeljice Ane Vilcek iz Srbije. U finalu smo vidjeli dobar meč u kojem je prva nositeljica Anika Jaskova opravdala ulogu favoritkinje, te je sa 6:1, 6:2 pobijedila Anu Vilcek i osvojila turnir u Vinkovcima.Na sam dan finala turnira Anika Jaskova proslavila je svoj rođendan, tako da možemo reći da je u Vinkovcima tri puta slavila, jednom pojedinčno, jednom u paru, te na kraju proslava rođendana.

-Jako sam zadovoljna sa organizacijom turnira u Vinkovcima, tako da samo lijepe uspomene nosim iz Vinkovaca.Konkurencija je bila dosta jaka, no sretna sam da sam došla do kraja i osvojila turnir.Finalni meč protiv Vilcek je bio dosta težak, prvenstveno mentalno, ne toliko fizički, trebalo je jedno vrijeme da povežem sve konce u igri, no kad sam to uspjela, sve je išlo prema planu, istaknula je Jaskova.

Turnir tenisača bio je iznimno jak, a protekao je u znaku mladog igrača Lukasa Neumayera iz Austrije koji je u turniru bio postavljen za 12. nositelja.U polufinalu turnira je izbacio drugog nositelja Zsombora Velcza iz Mađarske u tri seta, dok je u finalu Neumayer pobijedio Petera Fajtu iz Mađarske, inače šestog nositelja turnira sa  6:1, 6:4.

-Organizacija turnira bila je na visokom nivou, a što se tiče moje igre mogu reći da sam relativno lagano prošao dva kola, dok sam imao malo problema u četvtrtfinalu.Kad je bilo najteže pokazao sam svoju mentalnu snagu i uspio pobijediti.Sami finalni meč je bio dosta dobar, pravi meč, na kraju sam uspio pobijediti i sa puno emocija odlazim iz Vinkovaca, rekao je Numayer.

 Naslov pobjednika turnira parova u muškoj konkurenciji osvojili su Gilion Osmont (Tahiti) i Noa Vandenhoute (Francuska) koji su u finalu pobijedili par Giovanni Perricard Mpetshi /Leo Raquin (oba Francuska) sa 4:6, 6:3, 14:12.

U kategoriji djevojčica u finalu parova igrali su četiri para iz Slovačke, te je tako par Anika Jaskova/ Vanda Vargova pobijedile par Laura Duhl /Sara Piatrova sa  6:2, 6:1.

-Mogu reći da smo ove godine zadovoljni sa odazivom igračica i igrača, bilo je tu negdje oko 180 igračica i igrača iz 21 države, što su lijepe brojke i ove godine.Ovim putem zahvalio bih se Zagrebačkoj banci koja je uz nas osam godina, što su i ove godine prepoznali ovaj turnir koji je puno donio pogotovo igračima iz Hrvatske koji su skupili nove bodove.Polako slažemo kockice za sljedeću godinu, kad slavimo mali jubilej deset godina Zaba Cup-a, istaknuo je Vlado Vergaš direktor turnira.

Nagrade najuspješnijima podijelili su u turniru parova Petar Šimić, predsjednik Teniskog kluba Vinkovci i Goran Puškarić, tajnik turnira, dok su u turniru pojedinačnog dijela nagrade podijelili Anto Kurtušić, ispred Zagrebačke banke-, te Vlado Vergaš, direktor turnira, dok je vrhovni sudac bio Zdenko Hečej iz Osijeka.

Read 2049 times Last modified on Sunday, 12 March 2017 08:58
Super User

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Website: www.zootemplate.com

Latest from Super User