Print this page

Josip Peša odličnom igrom do titule kralja Piramide, utješni turnir Alenu Halužanu

Oct 24 Read 495 times
Rate this item
(0 votes)

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' završen je Masters ljetne Piramide koji je bio podijeljen u dvije grupe, a ove godine smo imali preko 90 sudionika u 12 redova.

U grupi ''A'' igrali su: Marinko Ljoljo, Krunoslav Senčić, Velimir Marojević i Antonio Kelić, dok su u ''B'' grupi igrali Luka Jaman, Josip Peša Igor Đaković i Željko Mihovilić.

U prvom polufinalu igrali su Josip Peša i Antonio Kelić u jednom susretu koji je bio neizvjestan do samog kraja.Prvi set je otišao na stranu odličnog Josipa Peše, koji je dobio prvi set sa 6:4, da bi u drugom setu Antonio Kelić odigrao najbolje kad je bilo najpotrebnije i dobio drugi set sa 4:6.Umjesto trećeg odlučujućeg seta, gledali smo tie break do 10, gdje je Josip Peša pokazao svu svoju kvalitetu i na kraju pobijedio sa konačnih 6:4, 4:6, 10:8 i plasirao se u finale turnira.

U drugom polufinalu  igrali su Krunoslav Senčić i Željko Mihovilić, a vidjeli smo jedan neobičan susret u kojem je Željko Mihovilić dobio prvi set sa 6:0, da bi u drugom setu Krunoslav Senčić se vratio u igru i dobio drugi set sa 3:6, te na kraju i odlučujući treći set sa 0:6.

U finalu turnira igrali su Josip Peša i Krunoslav Senčić pred velikim brojem gledatelja koji su pljeskom ispratili odličnu igru oba sudionika finala. Josip Peša još jednom je dokazao da je neprikosnoven i da je najjači kad je najpotrebnije. 

U odličnom pohodu na prvo mjesto Josip Peša je dobio prvi set sa 6:4, no drugi set je protekao u velikoj dominaciji Josipa Peše, a hvatao je nemoguće lopte.U stilu velikih proslavljenih hrvatskih tenisača, Josip Peša dobio je drugi set sa 6:0 i došao do titule kralja ljetne Piramide sa ukupnom pobjedom 6:4, 6:0.

U prvom polufinalu Utješnog turnira Alen Halužan pobijedio je Nikolu Štefanca sa 6:3, 6:2, dok je Vjekoslav Rimac dobio susret protiv  Josipa Đurkovića bez borbe.U finalu turnira Alen Halužan je dobio prvi set sa 6:4, da bi pri rezultatu 1:0 za Halužana, Rimac predao susret zbog ozljede.

Na kraju recimo da su ove godine igrali igrači iz Iloka, Vukovara, Otoka, Jankovaca, Privlake, Mikanovaca.Vinkovaca, odnosno cijele Vukovarsko-srijemske županije, a i šire.

Najstariji sudionik bio je Jure Šebalj, a najmlađi Filip Rihtar, igrači koji su najviše napredovali su: Marko Dabro, Toni Kelić, Domagoj Bubalo, a organizatori se zahvaljuju svim sudionicima ovogodišnje Piramide.

Nagrade najuspješnijima podijelio je Petar Šimić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci'' i Marinko Ljoljo, voditelj Piramide.