Print this page
Monday, 08 September 2014 08:04

Preko 160 sudionika na 34.Festivalu tenisa

Tradicionalni teniski turnir

VINKOVCI-Teniski klub ''Vinkovci'' ove godine bio je domaćin teniskog turnira za dame i gospodu pod nazivom ''Festival tenisa '' koji se održao po 34. put u odličnoj organizaciji Teniskog kluba ''Vinkovci'' i Hrvatskog teniskog saveza veterana, a u okviru 49.Vinkovačkih jeseni.
 
Turnir je tradicionalno započeo uz tamburaše i slavonske specijalitete kao uvertira za tri nezaboravna dana od 5.-7. rujna 2014., a ove godine brojka se popela do 166 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.Kao i svih godina do sada turnir je bio podijeljen u više kategorija, a igralo se po modificiranom švicarskom sustavu, bez ispadanja i to svaki dan dva kola.
 
Ove godine turnir je posjetio veleposlanik Ivan Bandić, te predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana Petar Mirić, a prigodnim riječima turnir je otvorio vinkovački gradonačelnik dr.Mladen Karlić.
 
U konkurenciji dama prvo mjesto osvojila je Valentina Grgić Smoljo iz Osijeka, dok su druga mjesta podijelile: Zorica Đurković (Beograd), Božana Kovačević (Đakovo) i Dina Jurenić (Zagreb).
 
 
U kategoriji gospode do 35 godina prvo mjesto osvojio je Dario Marinić iz Đakova, dok su se na drugo mjesto plasirali:Mladen Častek (Daruvar), Igor Đaković (Vinkovci), Ivan Begić (Vinkovci) i Darko Mamić (Zagreb).
 
 
U kategoriji gospode 35-50 godina prvo mjesto osvojio je Robert Marić (Vinkovci), a drugo mjesto su podijelili: Damir Šesto (Vinkovci), Zoran Greblo (Pazin), Siniša Žižanović (Pazin), Marinko Ljoljo (Vinkovci-Kiseljak), Vatroslav Šrajer (Donji Miholjac).
 
 
U kategoriji gospode +50 prvo mjesto osvojio je Kolja Popović (Podgorica), dok su drugo mjesto osvojili: Janko Brač (Vukovar-Borovo), Ivan Iličić (Vinkovci), Damir Vidović (Zagreb) i Boško Šutalo (Čapljina).
 
Ove godine smo po prvi puta imali turnir parova u kategoriji dama, a prvo mjesto osvojila je kombinacija iz Vinkovaca Marina Zulumović i Jasna Matijević, dok su drugo mjesto osvojile Valentina Grgić Smoljo iz Osijeka i Barbara Kranjčić iz Zagreba.
 
Teniski klub ''Vinkovci'' i ovoga puta je besprijekorno organizirao ovaj veliki i zahtjevan turnir , te ugostio oko 200 gostiju uz svirku i pjesmu naših slavonskih tamburaša tako da svake godine na turnir dolazi sve više tenisača iz svih krajeva Hrvatske i drugih država, što služi na ponos Teniskom klubu ''Vinkovci'' i Gradu Vinkovcima.Turnir su uspješno vodili: Branko Matijević, Nikola Mihaljević i Đuro Turkalj, dok se na kraju turnira prigodnim riječima obratio Petar Šimić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''.
 
OVDJE MOŽETE VIDJETI SVE SUDIONIKE TURNIRA :
 
FESTIVAL:
 
Read 1945 times Last modified on Monday, 08 September 2014 12:23