Print this page
Sunday, 12 April 2015 17:09

Laura Mašić i Luka Đurđević pobjednici ZABA CUP-a u Vinkovcima

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' spušten je zastor na ovogodišnji Zaba Cup međunarodni teniski susret za dječake i djevojčice do 14 godina koji se igrao pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke.
 
U polufinalu turnira djevojčica Živa Falkner iz Slovenije, inače prva nositeljica turnira protiv Emilije Kojčić iz Srbije.Falkner je u odličnom susretu nadigrala Kojčić sa 7:5, 6:3 i plasirala se u finale turnira.Drugo polufinale djevojčica sastale su se dvije igračice iz Hrvatske Noa Krznarić i Laura Mašić, a Laura je samo potvrdila uspješnu igru kroz cijeli tjedan te pobijedila sa 6:4, 7:5.
 
Finalni susret bio je pravi teniski dvoboj između Žive Falkner iz Slovenije i Laure Mašić iz Hrvatske. Laura je odlično krenula u susret s puno samopouzdanja i prvi set riješila u svoju korist sa 6:4, dok je u drugom setu bilo malo oscilacija u igri, no pokazala je kvalitetu kad je bilo najpotrebnije i dobila drugi set sa 7:5, te tako nakon osvajanja turnira parova osvojila naslov i u pojedinačnoj konkurenciji.
 
Turnir dječaka bio je iznimno jak, a u prvom polufinalu Stipan Madžar iz Hrvatske, inače deseti nositelj turnira, u polufinalu je pobijedio Jana Kupčića iz Slovenije u tri neizvjesna seta sa 2:6, 6:3, 6:3.U drugom polufinalu igrali su Luka Đurđević iz Bosne i Hercegovine , inače 11.nositelj turnira i Peter Sallay iz Mađarske, a Luka je pobijedio sa 6:3, 6:4 i plasirao se u finale turnira.
 
Finalni ogled između Stipana Madžara iz Hrvatske i Luke Đurđevića iz Bosne i Hercegovine bila je prava teniska poslastica za sve ljubitelje tenisa. U susretu punom lijepih poteza i svega onog što krasi jedan teniski susret slavio je Luka Đurđević iz Bosne i Hercegovine sa 6:1, 6:7(3), 6:3 i tako osvojio turnir u kategoriji dječaka.
 
Nagrade najuspješnijima podijelili su Vlado Vergaš, direktor turnira, Anto Kurtušić , direktor poslovnice Zagrebačke banke Vinkovci, te vinkovački gradonačelnik dr.Mladen Karlić.
 
Read 1163 times