Print this page
Sunday, 06 September 2015 12:27

157 sudionika iz pet država na 35.Festivalu tenisa u Vinkovcima

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' podjelom nagrada najuspješnijima završen je ovogodišnji 35.jubilarni Festival tenisa za dame i gospodu.
 
Turnir je ove godine imao 157 sudionika, odnosno 124 igrača i 33 igračice iz pet država: Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Hrvatska, a natjecali su se u pet kategorija: dame pojedinačno, dame parovi, do 35 godina gospoda, kategorija 35-50 godina gospoda i gospoda u kategoriji preko 50 godina.
 
Na turniru smo imali igrače iz :Sarajeva, Sv.Ivana Zeline, Pazina, Zagreba, Županje, Siska, Gruda, Osijeka, Doboja, Šibenika, Vodica, Đakova, Beograda, Modriče, Čapljine, Subotice, podgorice, Širokog Brijega, Drinovaca, Jarmine, Visokog, Ulcinja, Kaknja, Slavonskog Broda, Ptuja, Iloka, Vukovara, Sv.Filip Jakova, te grada domaćina Vinkovaca.
 
Turnir se igrao švicarskim sistemom bez ispadanja, gdje pobjednici nastavljaju turnir s pobjednicima, dok poraženi igraju s poraženima iz prethodnih kola.
 
 
U kategoriji do 35 godina gospoda bilo je 23 igrača iz osam gradova, a prvo mjesto osvojio je Dario Marinić (Đakovo), dok su drugo mjesto podijelili Ivan Mikuš (Šibenik) i Milan Antolić (Sisak).
 
U kategoriji 35-50 godina gospoda bilo je 60 igrača iz 19 gradova, te pet država, a prvi mjesto osvojio je Robert Marić (Vinkovci), dok su druga mjesta podijelili: Damir Šesto (Vinkovci), Darko Černeha (Pazin), Leon Štajnfeld (Subotica) i Krunoslav Senčić (Vinkovci).
 
U kategoriji preko 50 godina bio je 41 igrač iz 19 gradova, a prvo mjesto osvojio je Janko Brač (Vukovar), drugo mjesto podijelili su: Emir Bešlagić (Visoko), Stipe Lovrić (Šibenik) i Kolja Popović (Podgorica).
 
U kategoriji dama u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Ana Jakuš iz Novske, dok je drugo mjesto osvojila Nevenka Makale iz Šibenika.
 
U turniru parova za dame bilo je iznimno zanimljivo, a veliki broj gledatelja pratio je sve susrete parova dama.Prvo mjesto su osvojile Vesna Pleša (Zagreb) i Anita Dananić iz Zeline, dok je drugo mjesto ostalo u Vinkovcima, a osvojile su ga Adriana Peša i Zrinka Jurić.
 
Voditelji turnira su bili Marinko Ljoljo, Franjo Čanaki i Nikola Mihaljević, dok su nagrade najuspješnijima podijelili Goran Puškarić, tajnik turnira i Petar Šimić, predsjednik Teniskog kluba Vinkovci.
 
Read 2987 times