Print this page
Monday, 04 April 2016 16:40

Ivan Ergotić i Martin Grgurovac pobjednici turnira parova u znak sjećanja na Josipa Maršića

VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba ''Vinkovci'' održan je turnir parova u znak sjećanja na nedavno preminulog člana Josipa Maršića koji je dao veliki doprinos u svom matičnom klubu.
 
Na turniru se okupilo oko 50-tak igrača koji su igrali u njegovoj ligi parova ''Privlačica'', te prijatelji koji nisu bili izravno uključenu ligu parova.Turnir je bio u znak sjećanja na Josipa koji je svojim osmijehom uvijek dizao sve članove kluba poslije poraza.Za njega je cijeli svijet bio kad bi pobijedio, kao i u omiljenoj kartaškoj igri beli.
 
Kao bi se još jednom odala počast Josipu Maršiću pokrenut je teniski turnir parova gdje su u prvom polufinalu igrali Goran Puškarić / Josip Prša protiv para Damir Brzak /Vladimir Vulić, a na kraju je slavio par Brzak /Vulić sa 4:2, dok su drugom polufinalu igrali Ozren Koščić/Josip Dolanski protiv para Martin Grgurovac/ Ivan Ergotić.Na kraju je slavio par Grgurovac /Ergotić sa 4:2, te plasirao u finale turnire.Ovdje moramo napomenuti da je u paru s Josipom Dolanskim dva kola odigrao Robert Marić.
 
Finalni turnir ponudio je susret između parova Damir Brzak /Vladimir Vulić i Martin Grgurovac /Ivan Ergotić, a slavio je par Ergotić /Grgurovac sa 4:1, te tako osvojio turnir parova u znak sjećanja na Josipa Maršića.
 
Nikola Mihaljević-Nikica održao je dirljiv govor na kraju i posvetio je jednu pjesmu koja je samo potvrdila sve teze da je Josip Maršić ostavio neizbrisiv trag u svom Teniskom klubu ''Vinkovci''.Osim Nikole Mihaljevića, riječi zahvale za sve što je napravio u Teniskom klubu ''Vinkovci''  uputili su Josip Dolanski koji je bio jedan od osnivača kluba uz Nikolu Bagarića, te dopredsjednik kluba Vlado Vergaš.
 
Sin preminulog Josipa Maršića, Antonio zahvalio se je svima koji su došli na ovaj turnir koji je bio sve samo ne turnir, jedno druženje, na kojem su evocirane uspomene na lik i djelo Josipa Maršića.
 
Read 1587 times