Print this page
Monday, 20 June 2016 17:03

Nikola Mihaljević dobio zlatnu plaketu za doprinos prijateljskih odnosa Vinkovaca i Lajkovca

VINKOVCI-Teniski klub ''Vinkovci'' dvadeseti puta za redom bio je domaćin 20. Prvenstva željezničara tenisača Hrvatske.Samo prvenstvo već trinaesti puta imalo je i međunarodni karakter, jer su bili tradicionalno gosti željezničari i prijatelji iz Srbije. U prijašnjim godinama sudjelovali su i željezničari iz Mađarske i Slovenije.
 
Razumljivo je da su najbrojniji bili igrači veterani iz Vinkovaca: Alen Dujmić, Josip Babić, Davor Čavka, Franjo Čanaki, Branko Matijević, Ivica Ešegović, Ozren Koščić, Đuka Turkalj i Nikola Mihaljević Nikica, a jedan od domaćina bio je Marko Ivezić. Iz Zagreba dolaze Ante Brkljačić, Branko Klepac, Mario Kukulić i Emir Bukić,  iz Požege Martin Babić, iz Novske Zlatko Hodak, iz Slavonskog Broda Neno Kladarić i iz Osijeka Mijo Boras.Poseban gost u ime HŽ Infrastrukture bila je Vlatka Škorić iz Zagreba koja je urednica svih sedam knjiga koje je Nikica napisao.
 
Gosti iz Srbije su bili iz Lajkovca Dragan Milovanović, Mile Milić, Zoran Đokić, Veljko Milanović, Dragan Radosavljević, Milan Grujčić, Matija Pavlović, Vuk Piper, Dušasn Marinković i Vlaomir Milić.Iz Beograda su došli Lazar Jakšić, Jablan Obradović i Željko Janjoš. Iz Subotice su došli Ilija Jurić, Savo Rašić, Savo Rikanović, Laslo Bence, Veljko Daničić i Tibor Šalaj.
 
Uvažavajući svečani karakter jubilarnog dvadesetog prvenstva dogovoreno je da se prvenstvo odigra u revijalnim susretima po željama sudionika, koji inače u sustavu na ispadanje nikada se ne bi susretali. Ispunjenjem želja da se igra na drugačiji način i time malo drugačije i u nekom smislu svečanije obilježi dvadeset godina tenisa i oproštaj Nikole Mihaljevića Nikice od daljnjeg organiziranja prvenstava. 
 
Na svečanom ručku svih sudionika nakon dvadeset godina kao idejni pokretač i osnivač Prvenstva željezničara tenisača Hrvatske sada već davne 1997. godine od daljnjeg organiziranja prvenstva oprostio se Nikica riječima zahvale svim sudionicima i prijateljima koji su ga pratili i pomagali sve ove godine. Posebno se zahvalio ključnom suradniku Branku Matijeviću i uz njega jedinom sudioniku svih dvadeset godina i dugogodišnjem suradniku Miljenku Dikaniću.
 
U ime Teniskog kluba ''Lajkovac'' predsjednik kluba dr. Dragan Milovanović birani riječima zahvalio se Nikici za veliki doprinos teniskih i prijateljskih odnosa Vinkovaca i Lajkovca dodijelivši mu u ime kluba Zlatnu plaketu. Veliki prijatelj strojovođa Mile Milić poklonio mu je set za pisanje sa napomenom da će poslije nebrojeno članaka i sedam knjiga koje je napisao nastaviti s pisanjem.
 
Delegacija tenisača iz Subotice predvođena Savom Rašićem godinama najboljem Nikičinim suradnikom za sve što je Nikica napravio u suradnji sa klubovima „Spartak“ i „Palić“ poklonili su mu veliku i vrlo vrijednu sliku panorame Subotice, a prijatelji iz Beograda        predvođena Lazarom Jakšićem koji se posebno zahvalio Nikici za sav doprinos uručio mu je vrijedne poklone, kao znak pažnje prijateljskih i teniskih odnosa.
 
Druženje sa prijateljima nastavilo se dugo na večer i sutradan sa željom nastavka tenisa i prijateljskih odnosa u nekom drugom obliku u kojemu kako Nikica kaže. „Ta, mala teniska loptica, ujedinila je ljude i napravila most prijateljskih odnosa koji je ne mjerljiva vrijednost življenja“.
 
Poznato je da je Nikica inicirao da su svih dvadeset plakata Prvenstva željezničara budu pohranjeni u stalni postav Željezničkog muzeja u Zagrebu kojima se pridružuju sportske knjige koje je Nikica napisao i na taj način ostavio jedinstven i ne mjerljiv pisani trag Teniskog kluba „Vinkovci“, željezničara i prijatelja u vremenu u kojem dali doprinos prijateljskim odnosima, tenisu i teniskim klubovima svatko na svoj način.
Read 1338 times