Print this page
Wednesday, 28 September 2016 19:14

Sedmi teniski susret u spomen na Vladu Vrdoljaka

VINKOVCI-Tenis klub „Lajkovac“ iz Lajkovca u Srbiji po sedmi puta 24. rujna 2016. bio je domaćin teniskog susreta željezničara iz Hrvatske i željezničara - prijatelja iz Lajkovca, posvećeno sjećanju na nesretno preminulog željezničara i prijatelja Vladu Vrdoljaka koji je u teniskoj igri od infarkta umro na teniskom terenu kluba u Lajkovcu.

U delegaciji tenisača iz Hrvatske bili su iz Zagreba Emir Bukić, iz Požege Martin Babić iz Teniskog kluba „Stari Mikanovci“ Zoran Škarica, Tomislav Babić, Branko Šarić i Ante Brletić, a iz Teniskog kluba „Vinkovci“ bili su Ivica Ešegović Ozren Koščić, Vlado Vergaš, Branko Matijević Beli i Nikola Mihaljević Nikica.

Prijem koji su pripremili domaćini nadmašio je do sada sve prijeme, a same teniske igre nisu bile natjecateljskog karaktera, nego je sve proteklo u revijalnom tonu.

Delegacija tenisača iz Hrvatske posebno je bila iznenađena velikim plakatom posvećenog Vladi Vrdoljaku kojega su postavili na glavnom magistralnom putu i najvećoj prometnoj ulici u Lajkovcu i koji će kako kažu domaćini, ostati cijelu godinu. Takova gesta do sada nije viđen nikada u bilo kojim memorijalnim ili drugim susretima.

Ujedno su posjetili izgradnju novog teniskog kluba koji je sa tri teniska terena i infrastrukturom pri završetku, koji  kvalitetom izrade i izgledom nadmašuje do sada viđeno.

Na večeri u hotelu tenisači željezničari-prijatelji iz Hrvatske bili su počašćeni delegacijom u kojoj su bili predsjednik Skupštine Lajkovca, gradonačelnik Lajkovca, te predsjednik Skupštine kluba uz članove Upravnog odbora.

Biranim riječima pozdravio je delegaciju tenisača iz Hrvatske predsjednik kluba dr. Dragan Milovanović  organizator svih susreta koji traju preko deset godina.

U ime delegacije iz Hrvatske zahvalio se na svemu voditelj i organizator Nikola Mihaljević Nikica koji je posebno naglasio značaj sporta kao najvećeg mosta među ljudima i obećao nastavak teniskih susreta. Ponovio je u izjavama za radio Lajkovac i TV Lazarevac da nikakva politika ne može spojiti ljude kao ta mala žuta teniska loptica.

Read 1186 times