Print this page
Monday, 11 March 2019 13:15

Bruna Maričić i Leon Brajko Babić pobjednici teniskog turnira do 16 godina u Vinkovcima

VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba ''Vinkovci'' održano je Dvoransko otvoreno prvenstvo Vinkovaca za juniore i juniorke do 16 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U prvom polufinalu juniora Leon Brajko Babić (TK ''Đakovo''), inače prvi nositelj turnira pobijedio je Andreja Đokića iz Bosne i Hercegovine u tri seta 3:6, 6:0, 6:2, dok je u drugom polufinalu Ante Cikojević (TK ''Osijek'') pobijedio Lovra Harca (TK ''Osijek'') sa 6:1, 6:1.

U finalu turnira gledali smo odličan tenis između Leona Brajka Babića i Ante Cikojevića. Cikojević je dobio prvi set sa 4:6, no u drugom setu je vodio, imao prednost, ali je na kraju drugi set otišao na stranu Leona Brajka Babića sa 6:4.U trećem odlučujućem setu, Leon Brajko Babić odigrao je najbolje kadje bilo najpotrebnije i dobio treći set sa 6:3, te tako osvojio turnir u kategoriji juniora.

U kategoriji juniorki u prvom polufinalu Nera Tešankić (TK''Olimpija'', Osijek) pobijedila je Saru Barbarić (TK ''Osijek'') sa 6:1,6:0, dok je u drugom polufinalu Bruna Maričić (HTK ''Zagreb''), druga nositeljica turnira, pobijedila Luciju Koričić (TK ''Olimpija'', Osijek) sa 6:4, 6:1.

U finalu turnira Nera Tešankić odlično je odigrala, no nije mogla protiv godinu i pol starije Brune Maričić. Na kraju je bilo 6:4, 6:3, za Brunu Maričić koja je osvojila turnir u kategoriji juniorki.

Nagrade najuspješnijima podijelio je Vlado Vergaš, vrhovni sudac turnira, te Igor Balaš, član Uprave Teniskog kluba ''Vinkovci''.

Read 331 times